Нещо ново за 2018

Бихме искали да Ви представим една част от велосипедите с които Балканвело  ще се представи на тазгодишното издание на EUROBIKE. Това са продукти от бъдещата колекция 2018 на Reactor bikes.

Ще започнем с нещо за феновете на Fat Bikes, а именно Reactor Mohican. Това  е изцяло нова разработка за нашия екип от чиито резултати сме изключително доволни.


Този сам по себе си атрактивен велосипед е предназначен за каране по снежни, кални или песъчливи терени, но разбира се може да се кара и по твърда настилка. Mohican e 26 цолов велосипед с алуминиева рама и стоманена вилка. Оборудван е с гуми Kenda GIGAS 26x4.0 и специални алуминиеви шини предназначени за Fat Bike. Спирачната му система е с предна и задна механични дискови спирачки на Assess. 
Mohican има 7 скорости осигурени от превключвател, зъбен блок и заден дерайльор от серията Tourney на Shimano. Верижното му колело е единично с 32 зъба. 
Mohican е спартански велосипед, лесен за поддръжка и употреба със способност да се движи в тежки условия. 


Още една изцяло нова разработка за нас ще може да видите в аванс и да прочетете в следващите редове основни неща свързани с нея. 
Представяме Ви електрическия Reactor Aura.


Aura притежава електрическа задвижваща система Shimano Steps от серията  E6000 Задвижването се осъществява и подпомага от мотора  DU-E6001 и батерия поставена на долната тръба с капацитет 418Wh.
Велосипедa е с подчертано спортен дух на MTB рама и най-вероятно ще привлече вниманието на младите и активни велосипедисти за езда както в населено място, така и за тяхното леко offroad изживяване.
Със своята 29“ алуминиева рама и специално разработената от SR Suntour вилка за електрически велосипеди Aura придобива изключително спортен характер.
Трите режима на работа управлявани от компютъра на Shimano заедно с 9 скоростния превключвател и заден дерайльор Alivio придават изключителна лекота при управлението на Aura. Електрическия велосипед има хидравлични дискови спирачки Shimano  с преден ротор 180мм и заден 160мм, както и специални главини от серията Deore с предна ос 15мм и задна 12мм.
Шините при Aura са с 32 отвора модел на Mach1 и са обути с Kenda Small Block Eight 29x2.10
За сега толкова, защото Aura най-вероятно ще има по-подробно ревю през 2018.


А това е Reactor Ion 28“ велосипед с елегантна Urban визия и строги черти.


Лека алуминиева рама с вкарани вътре в нея жила за преден и заден дерайльор и вилка SR Suntour NEX. Всичко по задвижването на велосипеда е на Shimano включително централното и главините. Спирачките са хидравлични дiскови на Alhonga.
Без излишни елементи и с изчистен дизайн можем да кажем, че Ion е един изключителен велосипед за тези от вас който са решени да го ползват всекидневно и смело да се впуснат в дълги приключения с него.